Focus op de dingen die je mooi vindt aan jezelf en accepteer je imperfecties
Door te focussen op de punten die je mooi vindt, wordt je meer tevreden met je eigen lichaam. Je kan dit oefenen door dagelijks voor de spiegel te staan en 3 punten aan je lichaam te noemen die je mooi vindt.

Waardeer je lichaam om wat het voor je doet
Jouw lichaam doet veel voor je. Dankzij jouw lichaam kun je bijvoorbeeld lopen, reizen of fietsen. Geniet hiervan en waardeer je lichaam omwille wat je er allemaal mee kunt. Focus hierbij ook op de dingen die je wel kan, in plaats van mogelijke beperkingen.

Richt je op een brede opvatting over wat mooi is.
Focus niet alleen op de uiterlijke kenmerken, maar ook op wie je bent. Misschien ben je wel een liefdevolle moeder, zet je je in voor anderen, of maak je hele mooie muziek.

Wees kritisch op afbeeldingen in de media
Veel foto’s in de media zijn aangepast of gefotoshopt. Ook houden mensen op foto’s hun buik in, spannen ze hun spieren aan of staan ze extra rechtop om slanker te lijken. Dat is een vertekend eeld van de werkelijkheid. Kijk daarom met een kritische blik naar afbeeldingen die je voorbij ziet komen.

Zorg goed voor jezelf
Als je wilt afvallen door goed voor jezelf te zorgen is de motivatie een stuk hoger, dan als je het doet om door anderen geaccepteerd te worden. Focus op gezonde voeding, voldoende beweging en ontspanning. Het resultaat is dat je lekker in je vel zit, los van het gewicht dat je hebt!