Voor 2 personen

Benodigdheden
  • 150 g volkoren spaghetti (voor mannen neem 25 g extra)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 grote courgette(± 500 g), in kleine stukjes
  • 1 eetlepel gedroogde oregano ( of een halve eetlepel verse oregano)
  • zout en peper
  • 1 teentje knoflook
  • sap van een halve citroen (of 3 theelepels uit een knijpflesje)
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 1 eetlepel Parmezaanse kaas
Bereiding (± 25 minuten)
  1. Kook de spaghetti gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Was de courgette en snijd het in kleine stukjes.
  3. Snipper de knoflook.
  4. Verwarm de olijfolie in een wok en fruit hierin de knoflook, voeg vervolgens de courgette en oregano toe en laat 5 minuten zachtjes stoven.
  5. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Rooster de pijnboompitten op zacht vuur in een droge koekenpan.
  7.  Meng de spaghetti door het courgettemengsel en verdeel over 2 borden.
  8. Bestrooi met de pijnboompitten en een beetje Parmezaanse kaas.

(voor mannen 1 opscheplepel pasta meer, dit is 55 kcal extra)

Bevat per portie 410 Kcal