Wandel of fiets
Maak elke dag 20 tot 30 mintuten vrij om te wandelen of fietsen. Dan heb je het grootste gezondheidsvoordeel. Doe dit bijvoorbeeld op het tijdstip dat je normaal naar je werk gaat. Daag je zelf uit door af en toe harder te trappen, of stevig door te wandelen. Adem je sneller en begin je te transpireren? Dan zit je goed!

Beweeg in en rondom huis
Gebruik de ruimte en materialen bij jou thuis. Loop de trap een aantal keer achter elkaar op, gebruik je wasmand als ‘basketbalnet’, een fles water om gewicht te heffen, ga voetballen met je kinderen en ga in de tuin snoeien, spitten en onkruid wieden.

Krachtoefeningen
Krachtoefeningen onderhouden en versterken je spiermassa. Maak gebruik van je eigen lichaamsgewicht. Een bekende spierversterkende oefening is de squat. Het advies is om 2 keer per week, 10-20 squats, in 2 a 3 sets uit te voeren. Op internet staan vele filmpjes en schema’s voor krachtoefeningen thuis. Let wel op: ben je nog niet zo bekend met krachttraining, ga dan niet vol aan de slag. Zonder begeleiding is de kans groter dat je eindigt met een blessure.

 

Bron:
- Boek: Eet, Beweeg, Slaap. Hoe kleine keuzes leiden tot grote veranderingen. Tom Rath.
- EFAA. Geraadpleegd op 19-03-2020 via: https://www.efaa.nl/web/nieuws/niet_meer_naar_het_sporten_hou_jezelf_fit_en_sterk
- Volkskrant. Geraadpleegd op 19-03-2020 via: https://www.volkskrant.nl/de-gids/zo-blijf-je-fit-tijdens-de-coronaquarantaine~b1be4eb3/?utm_source=link&utm_medium=app&utm_campaign=shared%20content&utm_conte