Zorg voor voldoende rust
Belangrijk: neem voldoende rust. Duik je bed in en ziek goed uit. Vermijd lichamelijke inspanning. Je lichaam moet zich nu volop inspannen om te herstellen. Houd je lichaam goed warm als je koorts hebt.

Geef je lichaam voldoende voedingsstoffen
Als je ziek bent, is eten het laatste waar je aan wilt denken. Toch heeft je lichaam juist nu voedingsstoffen nodig. Eet kleine porties verspreid over de dag, in plaats van een grote maaltijd. Helaas is er geen wetenschappelijk bewijs van voedingsmiddelen die helpen om snel beter te worden. Onze tip: eet gezond, kies voor licht verteerbare voeding en eet waar jij je het beste bij voelt.

Let op je vochtinname
Uitdroging is een veelvoorkomende complicatie bij de griep. Vooral als er ook sprake is van overgeven of diarree. Het is dus erg belangrijk om voldoende te blijven drinken. Bij diarree is er daarnaast ook sprake van een verlies aan mineralen. In dit geval is het een goed idee om gebruik te maken van Oral Rehydration Solution (ORS). Dit is een combinatie van suikers en zouten en is verkrijgbaar in zakjes of als bruistablet. Maar ook met bouillon of sap, vul je je vocht, suiker en zouten aan!

Ben je ziek? Wij wensen je een spoedig herstel!