Wist je dat…
•    …80% van de vrouwen overgangsklachten ervaart en 33% echt hinderlijke klachten heeft?
•    …vrouwen van 45+ (bijna allemaal) in de overgang zijn?
•    …opvliegers, slecht slapen, pijn in de spieren en gewrichten en stemmingswisselingen nog maar het topje van de ijsberg zijn?
•    …vrouwen er moeite mee hebben om er op hun werk over te praten?

Gezondheid
Vrouwen hebben tijdens en na de overgang een vergroot risico op hart- en vaatziekten en botontkalking. Oestrogeen biedt bescherming tegen risico’s op botontkalking en hart- en vaatziekte. De afname van dit hormoon is waarschijnlijk de reden waarom vrouwen een verhoogd risico lopen. Gezonde voeding, voldoende lichaamsbeweging, minimaliseren van stress en een gezond gewicht helpen onder andere om het risico op hart- en vaatziektes en botontkalking te verkleinen.

Positieve draai
Vrouwen maken van nature testosteron aan in ander andere de eierstokken. Doordat de aanmaak van oestrogeen afneemt, krijgt het mannelijk hormoon testosteron iets meer ‘macht’. Mentaal gezien kan dit een positief effect hebben. Testosteron kan je o.a. je zelfvertrouwen verhogen, positief effect hebben op je humeur, seksuele drive vergroten en je energieker en assertiever voelen. Dit draagt bij aan de reden waarom vrouwen een nieuwe opleiding gaan volgen, voor zichzelf beginnen, zichzelf voorop stellen, of successen boeken binnen hun carrière.

Bronnen: voedingsadviesgroep.nl,  weekvandeovergang.nlvrouwenindeovergang.nl