Boordevol voedingstoffen
Melk bevat veel gezonde voedingstoffen. Het is een bron van eiwitten, vitamine B2, B12 en calcium. Daarnaast levert het fosfor, kalium, magnesium en zink.

Naast de vitamines en mineralen zit er ook vet in melk. Een deel van dit vet is verzadigd vet. Je kan het beste kiezen voor een magere of halfvolle melk om zo minder verzadigd vet binnen te krijgen. Dit is beter voor hart en bloedvaten.

Verdraag je zuivel slecht, of wil je graag minder dierlijke producten nemen? Dan is zuivel op basis van soja een volwaardig alternatief. Deze bevat namelijk een vergelijkbare hoeveelheid eiwitten en andere voedingsstoffen.

De juiste hoeveelheid
Voor een volwassen persoon is de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid op het gebied van zuivel, 3-4 porties per dag. Dit komt neer op 400-600 ml. Méér drinken dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voegt voor jouw gezondheid niets extra’s toe. De aanbeveling geldt overigens voor alle zuivelproducten bij elkaar op geteld. Naast melk is dit bijvoorbeeld ook yoghurt, kwark en zelfs de verse opgeklopte melk die je gebruikt voor je cappuccino.

Wat schenk jij vandaag voor jezelf in om te proosten op Wereldmelkdag?


Bron:
https://worldmilkday.org/?all&ba-page=3
https://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/melk-en-melkproducten.aspx#blok7