Koop seizoensgroente en -fruit
Koop groente en fruit die in het seizoen zijn; aardbeien zijn in de winter een stuk duurder dan in de zomer. Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld asperges, die hebben een beperkt seizoen en daarbuiten is de prijs een stuk hoger. Seizoensgroente en fruit liggen dan volop in de schappen, waardoor de prijzen lager zijn. Maak daar gebruik van!

Neem ook groente uit de diepvries, pot of blik mee
Er is helemaal niks mis met groente uit de diepvries, pot of blik. Vaak zijn deze groenten stukken goedkoper dan vers. Bovendien kan je ze langer bewaren, waardoor je minder hoeft weg te gooien. Dubbel winst!

Maak gebruik van aanbiedingen in de supermarkt
Neem even de tijd om de aanbiedingen door te nemen en daar je inkopen voor de komende week op af te stemmen.

Bezoek de groenteboer of de markt
De prijzen zijn bij jouw groenteboer, of op de markt vaak lager dan die van de supermarkt. Al helemaal aan het einde van de dag.

Gebruik goedkopere groente als basis
Uien, wortels, kool, doperwten (uit de vriezer); de prijs voor deze groentesoorten blijft door de seizoenen heen laag en vrijwel hetzelfde. Je kunt deze makkelijk als basis gebruiken en aanvullen met andere groente.

Maak groente op verschillende manieren klaar
Vooral in de winter is het aanbod van verschillende groente beperkter, probeer daarom groente eens op andere manieren te bereiden. Broccoli kun je met een stukje vlees en aardappels eten, maar ook roerbakken in een Aziatisch gerecht, er een lekkere soep van maken of combineren met bloemkool. Zit je na het koken altijd met nog met een half stuk groente over? Maak gebruik van verschillende smaakmakers om dezelfde groente in een ander jasje te steken. Zo verwerk je deze restjes groenten en gooi je aan het einde van de week geen bedorven groente weg.