Benodigdheden

  • 400 gram mager rundergehakt
  • 1 grote pot bruine bonen*
  • 2 el zonnebloemolie
  • 2 grote wortels, geraspt
  • 2 appels, geraspt
  • 2 grote uien, in blokjes
  • 1 el witte wijn azijn
  • 2 runderbouillonblokjes
  • 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
  • 1 tl oregano, 1 tl komijn (gemalen), 1 tl mosterd, 1 el bruine suiker
  • 300 ml water
  • 1 bekertje crème fraîche (125 ml)
 

Bereiding (± 55 minuten)

(25 minuten) + (30 – 35 minuten in oven)

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Verwarm de olie in een pan en bak het gehakt in de olie totdat het rul is.
  3.  Voeg de geraspte appel, wortel, gesneden ui en de verkruimelde bouillonblokjes toe en bak het geheel al roerend ca. 5 minuten.
  4. Meng de tomatenpuree, water, azijn, mosterd, kruiden en suiker en voeg deze toe.
  5. Het geheel goed roeren en ca. 3 minuten zachtjes laten koken met de deksel op de pan.
  6. Voeg de bonen toe en schep het geheel in een ovenschaal en dek deze af met aluminiumfolie.
  7. Zet de schaal ca. 30-35 minuten in de oven.
  8. Schep de bonenschotel op en garneer deze met de crème fraîche**.

Tip: Ook lekker met wat geraspte kaas.

* Bonen zijn van nature relatief koolhydraatrijk, dus wees voorzichtig met de koolhydraten van bij- of nagerechten.

**Voor de niet-lijners kan bij dit gerecht (zilvervlies) rijst geserveerd worden. 

 

Bevat per portie: 500 Kcal