Benodigdheden

  • 800 gram pompoen
  • 400 gram kipfilet
  • naar smaak zout en peper
  • 2 eetlepels olie (zonnebloem, olijf)
  • 300 gram zilvervlies rijst (voor mannen 25 gram extra)
  • 1 ½  eetlepel currypasta (Patak)
  • 50 ml koud water
  • 1/3 zakje verse koriander ( zakje weegt 15  gram)
  • 50 gram rozijnen
 

Bereiding (± 30 minuten)

  1. Schil de pompoen. Snijd hem vervolgens door de helft en verwijder de zaadlijsten. Snijd vervolgens het vruchtvlees in blokjes van ongeveer 1,5 centimeter.
  2. Snijd de kipfilet ook in blokjes van ongeveer 1,5 centimeter en bestrooi naar smaak met zout en peper.
  3. Zet een pan op het vuur met ruim water. Als het water kookt doe  de rijst erin en kook de rijst naar aanwijzing op de verpakking.
  4. Doe olie in een hapjespan. Bak de kip in olie 2 minuten aan en voeg vervolgens de pompoen en currypasta hieraan toe.
  5. Bak de pompoen nog 3 minuten mee.
  6. Voeg vervolgens de rozijnen en 50 ml koud water toe. Doe nu de deksel op de pan en laat het geheel 15 minuten stoven.
  7. Snijd ondertussen de koriander in dunne reepjes.
  8. Giet de rijst af wanneer deze gaar is. Schep  op ieder bord 2 opscheplepels rijst, voor mannen 1 opscheplepel extra.
  9. Bestrooi de pompoencurry met de gesneden koriander en schep op ieder bord 3 opscheplepels pompoencurry.

Tip: om de curry extra pittige te maken kan er een kwart rode peper worden mee gebakken of voeg een flinke theelepel sambal toe.

(Voor mannen 1 opscheplepel rijst meer, dit is 80 kcal extra)

 

Bevat per portie: 490 Kcal