1. Noten

Een van de makkelijkste eiwitrijke snacks: een handje noten. Je neemt ze gemakkelijk mee en je hoeft niks voor te bereiden. Amandelen, walnoten, cashewnoten; varieer volop tussen verschillende soorten. Behalve eiwitten leveren ze ook gezonde vetten op. Let er wel op dat noten behoorlijk calorierijk zijn, dus neem er niet te veel van. 30 gram per dag is een goede portie.

2.Gekookt eitje

Goedkoop, simpel en een goede bron van eiwitten: een gekookt eitje. Kook aan het begin van de week een aantal eieren. Je kan ze eenmaal gekookt in de koelkast bewaren. Neem een eitje mee in een klein bakje. Zo heb je onderweg een gemakkelijke snack bij de hand.

3. Pompoenpitten

Pitten en zaden zijn een uitstekende eiwitrijke snack. Vooral pompoenpitten bevatten veel eiwitten en zijn lager in calorieën dan noten. Daarnaast zijn ze laag in koolhydraten en rijk aan gezonde vetten.

4. Edamame

Misschien heb je er nog nooit van gehoord, of misschien heb je ze wel eens gegeten in een Japans restaurant. Deze verse sojaboontjes zijn rijk aan eiwit en gemakkelijk mee te nemen. Ideaal als snack! Ze zijn ook in steeds meer winkels te koop, dus probeer ze eens uit!

5. Zuivel

Misschien iets lastiger om mee te nemen, maar zuivel mag in dit rijtje uiteraard niet ontbreken. Kwark, Skyr, yoghurt, maar ook hüttenkäse zijn een goede bron van eiwitten. Hartig of zoet; je kan er volop mee variëren. Kies voor een plastic bakje met koelelement om het langer gekoeld te bewaren.

Welke eiwitrijke snack is jouw favoriet?