Gebakken champignons met zuivelspread
Gebakken champignons zijn heerlijk op brood. Bak ze eens met een uitje en wat kruiden (zoals gedroogde tijm, rozemarijn of oregano) tot alle vocht is verdampt. Besmeer je brood met light zuivelspread en beleg daarna met de gebakken champignons. Naast champignons kun je natuurlijk ook andere soorten paddenstoelen nemen.

Broodje pittige pindakaas
Besmeer je boterham met pindakaas. Doe daarop een likje van je favoriete sambal en maak af met plakjes komkommer. Ook lekker voor erop, gebakken uitjes!

Goed gevulde omelet
Een goed gevulde omelet maak je in een handomdraai, je kunt hier alle groente aan toevoegen die je wilt, van een handig zakje soepgroente tot de restjes in je koelkast. Ook koud is een omelet nog lekker op je brood.

Geitenkaas met gegrilde groente
Smeerbare geitenkaas combineert fantastisch met gegrilde groente. Deze kun je zelf grillen (Ga je groente grillen voor je avond maaltijd, gril dan wat extra voor je lunch van de volgende dag) of kant-en-klaar kopen in de supermarkt. Of denk ook eens aan plakjes biet en avocado met geitenkaas. De geitenkaas kun je ook vervangen door een zuivelspread of gewone kaas als je dit lekkerder vindt.

Paprikaspread met cashewnoten
Pureer een halve pot geroosterde paprika’s (even uitlekken en droog deppen) met 50 gram cashewnoten (rooster deze kort voor meer smaak) een ½ theelepel sambal (of meer, als je dit lekker vindt), verse peterselie, een snufje kaneelpoeder en een eetlepel olijfolie tot een mooie spread. Lekker zo op brood of in combinatie met gegrilde groente of kaas.

Artisjokkenspread
Pureer een blikje artisjokharten met 1 teentje knoflook (of minder, naar smaak), 30 gram Parmezaanse kaas (geraspt), 1 eetlepel Griekse yoghurt of kwark en 1 eetlepel citroensap en peper (naar smaak) tot een mooi glad mengsel. Lekker op geroosterd brood of een cracker.

Bronnen:
Ah.nl
Jamieoliver.com