Gezonde voeding

Maak je je ook weleens schuldig aan een flauwe opmerking naar een collega, vriend of familielid op het moment dat die kiest voor gezonde voeding, wanneer jij dit niet doet? Denk dan eens goed na:

  • Voel jij je écht gelukkiger en zit jij lekkerder in je vel als je een vette hamburger met patat en een milkshake op hebt?
  • Ben jij ‘ineens’ een ongezellige vriend/vriendin als je een gebakje op een verjaardag afslaat?
  • Ben jij ineens een ‘konijn’, als je kiest voor snackgroenten, in plaats van chips?

NEE! Dus denk na over wat je zegt, want onbedoeld kan jouw opmerking iemand kwetsen. Iemand die bewuste keuzes maakt: niet om zichzelf te straffen, maar juist om zichzelf op nummer 1 te zetten en zich goed te voelen. En diegene verdient jouw steun!

 

                             

 

Omgaan met commentaar

Is het je gelukt om gezondere keuzes te maken en krijg je ook weleens opmerkingen uit je directe omgeving? Ga in gesprek! Geef aan dat je het geen fijne opmerking vindt. Motiveer eventueel jouw keuze of stel bovenstaande vragen eens. Ook opmerkingen als: “Ach, je kan het hebben”, of: “Eentje maakt toch niks uit?” helpen je vaak niet bij je doelstelling om gezonder te leven. Door je grens aan te geven en te blijven geven, nemen de vervelende opmerkingen op den duur af.

Maakt iemand een opmerking die niet dicht bij je staat? Probeer het los te laten. Je maakt bewust de keuze voor gezonde voeding, omdat je daar van geniet en het je energie geeft! Dit laat je je niet afpakken toch?

 

 'Blijf uit de buurt van negatieve mensen. Zij hebben een probleem voor iedere oplossing’ - Omdenken

 
Bron: www.iamafoodie.nl