Het merendeel van de Nederlanders doet actief aan sporten en bewegen. Toch behaalt slechts 42% de beweegnorm. Maar uit onderzoek blijkt dat 68% van de Nederlanders denkt voldoende te bewegen. Kortom Nederlanders overschatten zichzelf hierin enorm.

Wanneer voldoe je aan de beweegnorm?
Als volwassene beweeg je voldoende wanneer je minimaal 2,5 uur per week matig tot zwaar intensief beweegt. Beweging waarbij je hartslag omhoog gaat en je zwaarder gaat ademhalen. Naast deze 2,5 uur zouden volwassenen minstens 2 keer per week spier- en botversterkende activiteiten moeten doen. Denk aan krachttraining of flink wandelen. Ook balansoefeningen zijn belangrijk. Probeer daarnaast zo min mogelijk stil te zitten. Helaas doen we dit nog te vaak, bijvoorbeeld als we autorijden, tv kijken of aan het werk zijn achter een computer.

Voldoe jij aan de beweegnorm?
Kijk eens kritisch naar je eigen activiteiten gedurende de week. Voldoe jij aan de beweegnorm? Of is er nog verbetering te vinden? Ga op zoek naar kleine aanpassingen die je dagelijks kan toepassen, in plaats van alleen te kijken wanneer je eens tijd hebt om naar de sportschool te gaan. Parkeer je auto verder van het gebouw af, pak de trap in plaats van de lift en doe je boodschappen op de fiets.

Kortom: kom in beweging!