Voor 2 personen
Benodigdheden
  • 4 blaadjes filodeeg (20 gram)
  • 30 gram rozijnen
  • 100 ml warm water
  • 500 gram witlof
  • 50 gram geitenkaas
  • 150 gram notenrijst (Lassie) (voor mannen 25gr extra)
  • 200 gram varkensfiletlapjes
  • naar smaak zout en peper
  • 1 gram kerrie poeder
  • 1 gram paprika poeder
  • 15 gram bak en braad boter vloeibaar ( bijv. Becel om te bakken)
 
Bereiding (± 30 minuten)

 

  1. Verwarm de oven voor op 180oC.
  2. Haal 4 blaadjes filodeeg uit de vriezer. Doe we rozijnen in een glas met 100 ml warm water.
  3. Snijd de witlof in dunne reepjes.
  4. Verdeel de witlof over de ontdooide filodeegblaadjes. Doe ± 100 gram witlof per blaadje.
  5. Brokkel in het midden van de witlof de geitenkaas er overheen, en vouw vervolgens de pakketjes dicht. Gebruik eventueel iets water om  te plakken.
  6. Doe de pakketjes op een bakplaat in de oven en bak in 15 minuten af.
  7. Zet onder tussen een pan met ruim water op het vuur om de rijst te koken. Kook de rijst naar aanwijzing op de verpakking.
  8. Kruid de varkensfiletlapjes met zout,peper, kerrie en paprikapoeder.
  9. Zet de koekenpan op het vuur met  15 gram vloeibare bak en braad boter.
  10. Bak de varkensfiletlapjes op matig vuur 10 minuten gaar.
  11. Giet de rijst af en meng de rozijnen door de rijst. Haal de witlofpakketjes uit de oven.
  12. Maak vervolgens de borden op. Geef een man 1 opscheplepel rijst extra.

(voor mannen 1 opscheplepel rijst meer, dit is 80 kcal extra)

 
Bevat per portie 545 Kcal