Voor 4 personen

Benodigdheden

  • 800 gram pompoen
  • 400 gram kipfilet
  • naar smaak zout en peper
  • 2 eetlepels olie (zonnebloem, olijf)
  • 300 gram zilvervlies rijst (voor mannen 25 gram extra)
  • 1 ½  eetlepel currypasta (Patak)
  • 50 ml koud water
  • 1/3 zakje verse koriander ( zakje weegt 15  gram)
  • 50 gram rozijnen

Bereiding (± 30 minuten)

  • Schil de pompoen. Snijd hem vervolgens door de helft en verwijder de zaadlijsten. Snijd vervolgens het vruchtvlees in blokjes van ongeveer 1,5 centimeter.
  • Snijd de kipfilet ook in blokjes van ongeveer 1,5 centimeter en bestrooi naar smaak met zout en peper.
  • Zet een pan op het vuur met ruim water. Als het water kookt doe  de rijst erin en kook de rijst naar aanwijzing op de verpakking.
  • Doe olie in een hapjespan. Bak de kip in olie 2 minuten aan en voeg vervolgens de pompoen en currypasta hieraan toe.
  • Bak de pompoen nog 3 minuten mee.
  • Voeg vervolgens de rozijnen en 50 ml koud water toe. Doe nu de deksel op de pan en laat het geheel 15 minuten stoven.
  • Snijd ondertussen de koriander in dunne reepjes.
  • Giet de rijst af wanneer deze gaar is. Schep  op ieder bord 2 opscheplepels rijst, voor mannen 1 opscheplepel extra.
  • Bestrooi de pompoencurry met de gesneden koriander en schep op ieder bord 3 opscheplepels pompoencurry.

Tip: om de curry extra pittige te maken kan er een kwart rode peper worden mee gebakken of voeg een flinke theelepel sambal toe.

Voor mannen 1 opscheplepel rijst meer.