Studies hebben aangetoond dat een minimale blootstelling aan licht gedurende de nacht het risico verhoogt op onder andere slaapproblemen, psychische problemen en depressies. En dit hoeft geen fel licht te zijn! Mensen die blootgesteld werden aan een lichtintensiteit van meer dan 5 lux bleken sneller depressieve symptomen te ontwikkelen dan mensen die in compleet verduisterde ruimtes sliepen.

Waar dit door komt is nog niet helemaal duidelijk. Wel is het zeker dat blauw licht in de avond je melatonineproductie verstoort. Melatonine is het hormoon dat slapen bevordert. Licht in je slaapkamer kan dus een negatieve invloed hebben op je slaap...

Er zijn verschillende manieren om je slaapkamer goed te verduisteren. Zo houden rolluiken je slaapkamer niet alleen donker, maar in de zomer ook koel. Ook kan je je gordijnen laten voeren. Ben je op zoek naar een snelle en goedkope oplossing? Dan is een slaapmasker wellicht iets voor jou!

Kortom, investeer in een goed verduisterde slaapkamer. Het zal niet alleen je slaapkwaliteit, maar ook de kwaliteit van je leven overdag verbeteren.