niezende man

Wanneer niet
Sporten terwijl je griep en koorts hebt is onverstandig. Je lichaam is druk bezig om de ziekte in je lichaam te verwijderen, je immuunsysteem is verzwakt en je hebt alle energie nodig om beter te worden. Ga je door met (intensief) sporten dan kun jij jouw situatie alleen maar erger maken en je herstel dwarsbomen.

Wanneer wel
Heb je een verkoudheidje te pakken (zonder koorts) dan kun je wel door gaan met sporten, al is het wel verstandig om dit de eerste dagen op een lager pitje te doen. Houd goed in de gaten hoe je lichaam reageert, voel jij je vermoeider na het sporten en kom je daar moeilijk bovenop dan is het beter om te rusten. Denk ook aan je medesporters. Als het besmettelijk is, dan kun je beter thuisblijven!

Niet zeker? Doe de ‘nek-check’
Ben je er niet zeker van wat je onder de leden hebt dan kun je een eenvoudige check doen, de ‘nek-check’. Heb je klachten boven de nek (loopneus, niezen, zere keel, hoofdpijn, etc.) dan kun je gaan sporten. Heb je (ook) klachten onder de nek (hoesten, koorts, spierpijn in je lichaam, algeheel ziek gevoel, kortademigheid etc.) dan is het verstandiger om pas weer te sporten als je je beter voelt.

Bronnen:
worldoffitness.nl
mensfitness.com
lifefitness.nl
sportzorg.nl