Tip 1: probeer niet af te vallen
De meeste mensen komen gemiddeld 2-5 kg aan in hun vakantie. Neem daarom niet als doel om af te vallen als je van huis bent. Streef liever ernaar om een stabiel gewicht te behouden.

Tip 2: zorg voor regelmaat
Tijdens de vakantie wijken we al snel af van ons eetritme. We eten gerust de hele dag door. Hierdoor krijg je, zonder dat je het door hebt, flink meer calorieën binnen. Probeer je daarom zo veel mogelijk aan je normale ritme te houden. Op die manier zorg je ervoor dat je niet de hele dag de behoefte hebt om wat te eten. Neem bijvoorbeeld fruit mee als tussendoortje als je op pad bent.

Tip 3: blijf in beweging
Beweging zorgt ervoor dat je net wat meer energie verbrand op een dag. Ga daarom lekker fietsen, wandelen, een dagje shoppen in een grotere stad of lekker zwemmen. 

Tip 4: ga slim uit eten
Ook in een restaurant of in een hotel is het goed mogelijk om een gezonde maaltijd te nemen. De keuze van het menu kan veel uitmaken hoeveel energie je binnen krijgt. Tips over gezond uit eten gaan krijg je volgende week.

Tip 5: wat als je wel aangekomen bent?
Je komt thuis van vakantie en je blijkt toch 2 kg aangekomen te zijn. Zorg er dan voor dat je in actie komt en het bij deze 2 kilo blijft. Herpak je ritme weer zoals voor de vakantie en eet met aandacht. Zo zijn die vakantiekilo’s er zo weer af.