Verantwoorde cardio
Wandelen is geen grote aanslag op je lichaam. Sterker nog, een wandeling zorgt voor soepelere spieren en gewrichten. Wandelen kan altijd en overal en op een paar prima schoenen na heb je er geen speciale uitrusting voor nodig.

Afvallen
Ook al verbrand je met intensief rennen of spinning meer per uur, toch zal het je verbazen hoeveel calorieën een blokje om je kan kosten. Geregeld wandelen, helpt dan ook absoluut wanneer je werkt aan een fitter lijf.

Lekker je hoofd leegmaken
Wandelen is goed voor je concentratie en verkleint de kans op depressies. Ook heeft onderzoek aangetoond dat buitenactiviteiten onder andere je creativiteit en probleemoplossend vermogen stimuleren.

Actie in je darmen
Te veel of te snel gegeten? Wandelen brengt de bloedsomloop op gang, ook richting je darmen. Ga dus een stuk lopen na een zware lunch, om te voorkomen dat je niet de hele middag met een steen in je maag op het werk zit. 

Gezondheidsvoordelen op de lange termijn
Wandelen levert je ook veel op de lange termijn. Namelijk een verminderde kans op aandoeningen als hart- en vaatziekten, diabetes, darmkanker en hoge bloeddruk, minder ziekenhuisbezoeken, sterkere botten en een betere houding.

Waar wacht je nog op? Trek er lekker op uit!