Bessen en ander zacht fruit
In de supermarkt zijn ze ook verkrijgbaar; pakken met bevroren bessen, aardbeien, frambozen, etc. Dit kun je ook zelf doen. Vries zacht fruit in een plastic bakje, zakje of schaal in. Zacht fruit vriest snel aan elkaar vast. Wil je dat het fruit zo veel mogelijk los blijft, dan zul je het per laagje in moeten vriezen. Wil je het gemakkelijk houden? Vries het dan per portie in. Druiven kun je overigens ook prima invriezen. Lekker als ijskoud tussendoortje in de zomer of als ijsklontje om je drinken koud te houden.

Maak er moes van
Appels, peren, pruimen, abrikozen, rabarber, cranberries, aardbeien; je kunt er ook prima moes van maken en dit invriezen! Gebruik hiervoor een ijsblokbakjes. Een makkelijk fruithapje voor de kleine, lekker door de yoghurt, of om te gebruiken in een smoothie. Je kunt dit ook gebruiken als alternatief voor suiker in bijvoorbeeld een cake; wordt er bijvoorbeeld appelmoes gebruikt om te zoeten? Dan kun je ook prima een andere fruitmoes nemen!

Fruitijs in een handomdraai
Heb je rijpe bananen die je niet allemaal op krijgt? Ook deze gaan gemakkelijk de vriezer in. Snijd ze in plakjes en vries ze in. Zin in ijs? Haal een bevroren banaan uit de vriezer en pureer dit (eventueel met wat melk). Voila..je hebt bananenijs! Dit kun je ook doen met ander fruit zoals bevroren aardbeien, bosfruit, mango etc. Wat jou maar lekker lijkt.

Citrusfruit
Citrusfruit geeft vaak een heerlijk exotische smaak aan gerechten. Als je niet elke week citroenen en limoenen gebruikt, dan is het een goed idee om deze in te vriezen. Je kunt zowel de rasp, als het sap invriezen. Makkelijk voor als je beide in een van jouw favoriete gerechten nodig hebt. Sinaasappelsap laat zich ook prima invriezen. Je kunt ook citroen of limoenschijfjes invriezen die je gebruikt voor het bereiden van bijvoorbeeld vis of vlees.

Bron:
Voedingscentrum.nl