Wanneer je fruit wilt grillen kun je het beste voor stevig fruit kiezen dat ook na het grillen niet te zacht wordt. Zachtere fruitsoorten kun je als pakketje op de barbecue leggen, lekker met wat kruiden. Kleinere stukken fruit kun je makkelijk aan een spies rijgen.

Ananas
Ananas kun je goed grillen op de barbecue. Snijd deze in mooie grote plakken of schijven, en rooster elke kant 4-6 minuten. Wil je meer zoetigheid dan kun je er nog wat dsuiker over strooien wat door de warmte kan caremeliseren.

Nectarines en perzikken             
Perzikken en nectarines kun je ook grillen op de barbecue. Door het grillen wordt de zoetige smaak van het fruit versterkt. Snijd het fruit doormidden en verwijder de pit. Smeer in met een klein beetje olie om vastplakken te voorkomen. Gril ongeveer 5 minuten en keer ze regelmatig om. Lekker met wat griekse yoghurt of een bolletje vanille ijs.

Banaan met chocola
Een banaan in schil is al een mooi pakketje op zich. Je kunt deze in schil op de barbecue grillen totdat de schil donker gekleurd is, zo`’n 15 minuten of je kunt er een mooi pakketje van maken door de gepelde banaan in aluminiumfolie te wikkelen.

Pakketje of spies
Wil je kleinere of zachtere fruitsoorten op de barbecue verwarmen? Maak dan van aluminiumfolie een pakketje. Kersen, aardbeien, pruimen en abrikozen kun je allemaal op de barbecue doen. Lekker met wat sinaasappel of citroenrasp en, als je dit lekker vindt, een scheutje zoete wijn. Hardere fruitsoorten kun je ook als spiesje op de barbecue leggen.

Eet smakelijk!