Op de site fietspad.nl kun je goede fietsroutes vinden bij jou in de buurt. Je zoekt per provincie en kiest dan voor het aantal kilometer dat je wilt rijden. Sommige routes zijn voorzien van foto's. Dat geeft alvast een leuke indruk voor de sfeer die je onderweg zult aantreffen.

Er zijn verschillende sites waar je wandelroutes kan vinden. Een daarvan is het zusje van fietspad.nl en is wandelpad.nl . Maar ook de wandelingen van Natuurmonumenten zijn de moeite waard. Deze routes gaan door prachtige natuurgebieden en zijn over heel Nederland verspreid.

En mocht je een stukje verder het land in willen, dan kan dat met de trein. De NS heeft in samenwerking met LAW (Lange-afstand-wandelpad) 38 wandelroutes uitgezet door heel Nederland. Deze routes lopen van station tot station. En je kunt al een wandeling kiezen vanaf 13 kilometer. Wandelen en de trein

Wandelen en fietsen door de prachtige natuur van ons kleine landje is een heerlijke manier van ontspanning! En ongemerkt verbruik je meer calorieen omdat je in beweging bent. Een paar boterhammen in de tas en een flesje drinken, dan kun je er op uit. Veel plezier!!!