Groente eten is goed voor de gezondheid, dat weten we allemaal. Maar waarom eigenlijk? Groenten bevatten veel vitamines, mineralen en vezels en weinig calorieën. Eet je er voldoende van dan zit je niet alleen langer vol, maar verlaag je ook het risico op hart- en vaatziekten, darmkanker en diabetes type 2. 

Varieer volop met alle kleuren
Geen enkele groente bevat evenveel vitamines en mineralen. Om alle voedingsstoffen binnen te krijgen die je nodig hebt is het advies om veel variatie aan te brengen in de soorten groenten die je gebruikt. Moeite met variëren? Ga dan eens af op de kleur, wanneer je elke dag een andere kleur groente eet, ben je goed bezig!

250 gram groente, zo doe je dat!
Verspreid je groente inname over de dag. Neem snack groente zoals: tomaatjes, worteltjes, reepjes paprika, bleekselderij of komkommer als tussendoortje. Wist je dat je met 12-15 tomaatjes al 100 gram groente te pakken hebt?
Neem ook eens groente op je brood of een extra salade bij de lunch. Nog een extra schep op je bord bij de warme maaltijd en jij hebt die 250 gram op een dag gered. Helemaal zo moeilijk niet!

Geen tijd?
Vind je dat het wassen, snijden, koken, stomen of grillen van groente te veel tijd in beslag neemt? Snacktomaatjes, plakjes komkommer of worteltjes zijn een aantal voorbeelden van rauwe groente die je tussendoor of bij de maaltijd kunt eten zonder dat het bereidingstijd kost. Ook groente uit de diepvries of blik of pot is een goed alternatief. Die hoeven vaak alleen maar even opgewarmd te worden. Let wel op dat er geen suiker en te veel zout is toegevoegd.

Bron:
Voedingscentrum.nl