Gek van alle prikkels

Overal waar je bent krijg je prikkels binnen. Denk aan meldingen op je mobiel of alle telefoontjes en mails tijdens je werk. Als je altijd maar doorgaat zorgen deze prikkels voor stress en overbelasting van je hersenen. Je denkt dat je goed bezig bent door overal aandacht voor te hebben, maar je mist juist alle aandacht voor wat er echt op het moment speelt. Het continue maar doorgaan en aanstaan zorgt ervoor dat je uit je focus en flow bent.

 

Waarom je focus en flow wilt

Als je het hebt over ‘flow’ bedoelen we dat je aandacht op zijn best is. Je hebt volledige focus op wat je aan het doen bent zonder afleidingen. Wat kan je dan qua gevoel ervaren? Denk aan een gevoel van extase, maar ook dat je weet dat je activiteit haalbaar is, kalmte en even niet bezig met de tijd.

Door uit de sneltreinvaart van het leven te stappen en in de flow te komen zal je zien dat je ruimte krijgt voor rust, maar ook voor meer creativiteit en het aangaan van nieuwe uitdagingen. Dat wil jij toch ook?

 

Waar ga jij mee aan de slag?

Met kleine aanpassingen in je dagelijks leven kan jij je eigen flow al vinden. Denk bijvoorbeeld aan meer bewegen op laag niveau zoals niet de lift, maar de trap pakken, op het werk naar de wc op een andere verdieping gaan of elke half uur even rekken en strekken als je veel zit. Ook contact met de natuur, ademhalingsoefeningen en digitale detox werken heel goed!

 

Digitale detox

Wist jij dat we in Nederland gemiddeld aan 160 meters scrollen op onze mobiel? Bizar veel! Helemaal als je bedenkt dat het scrollen vaak geen mentale rust geeft. Daarom dagen wij je uit om mee te doen met de nationale offline dag! Bij een digitale detox denken we snel dat je helemaal niet meer je smartphone mag gebruiken. Dit is zeker niet het geval. Het gaat juist om minder tijd te besteden aan onnodige activiteiten op je telefoon. Je mag dus wel je mobiel gebruiken voor je werk, maar probeer onnodige activiteiten als online winkelen, spelletjes en social media even te laten voor wat het is.

 

Doe jij mee?