Zweverig of nuttig?
Een ademhalingsoefening klinkt misschien een beetje zweverig, maar niets is minder waar. Je ademhaling kan je veel rust geven. Is het je wel eens opgevallen dat wanneer je erg nerveus en gespannen je veel sneller en minder diep ademhaalt? Door je een paar minuten te concentreren op je ademhaling en diep vanuit je buik (in plaats van je borst) te ademen kun je je hartslag tot rust krijgen, je spieren ontspannen en je stress verminderen. Een effectieve oefening om te ontstressen.

De oefening
Je kunt deze oefening overal doen. Ook als je op je werk bent, misschien is er een kamer waar niemand komt, of desnoods een paar minuten op de wc.

Ga op een rustige plek zitten waar je niet gestoord zult worden en richt je aandacht op je ademhaling. Leg een hand op je buik, zodat je deze op en neer voelt gaan met het in en uit ademen. Concentreer je op het gevoel van de ademhaling in je lichaam. Adem rustig in totdat je niet meer verder kunt, houd nu je adem 1 seconde vast en adem vervolgens gedurende 4 lange seconden uit via je mond. Probeer met elke uitademing de spanning in je lichaam los te laten. Herhaal deze ademhalingsoefening enkele tientallen keren, totdat je de stress voelt weg-ebben.

Bron:
Salusi.nl