Bouw het rustig op
Je hoeft niet meteen als een gek aan de slag te gaan, bouw het rustig op zodat jij je er prettig bij voelt en het vol kunt houden. Stel realistische doelen. Als je voorheen regelmatig sportte ga er dan niet vanuit dat je meteen dit niveau weer kunt oppakken.

Onderzoek je excuses om niet te gaan sporten
Wat houdt je tegen? Ga bij jezelf na waarom je op dit moment niet sport. Een aantal veel gehoorde excuses weerlegt:

Ik heb geen tijd. Je hoeft niet meteen uren te gaan sporten, start met 10 minuten en doe dit een paar keer in de week. Wandel bijvoorbeeld een rondje tijdens de lunchpauze of pak eens de fiets als je altijd de auto neemt.

Ik ben te moe om te sporten. Van sporten krijg je juist energie, dus kom van die bank af en ga een rondje wandelen, fietsen of joggen.

Ik weet niet welke sport ik moet gaan uitoefenen. Kies iets wat je leuk lijkt of wat je graag doet. Ga er eens rustig voor zitten en schrijf voor jezelf op welke activiteiten dat zijn en ga daarmee aan de slag.

Dus gooi je bezwaren aan de kant en ga nu al aan de slag! Begin rustig aan, al zijn het 10 minuten per dag, dan heb jij al een mooie start gemaakt terwijl het nieuwe jaar nog niet eens is begonnen!