Intelligentie neemt toe naarmate de conditie beter wordt
Uit een onderzoek, waar de relatie tussen lichaamsbeweging en hersencapaciteit werd onderzocht, blijkt dat de intelligentie toeneemt naarmate de conditie beter wordt. Verschillende onderzoeken laten zien dat ouderen die regelmatig gaan bewegen, beter in staat zijn om nieuwe dingen te leren en dat hun geheugen, alertheid en concentratie aanzienlijk verbeteren.


De hersenen zijn in staat om zich continu aan te passen en te vernieuwen. Op elke leeftijd kun je de hersenen stimuleren zich te ontwikkelen, beweging helpt hierbij. Door te bewegen gaat de hartslag omhoog en versnelt de ademhaling. Hierdoor wordt de bloedcirculatie gestimuleerd en worden brandstoffen, zoals zuurstof en glucose, naar de hersenen getransporteerd. Door training wordt het hart- en bloedvatenstelsel ook sterker en gezonder.

Laat je hersenen optimaal werken door te bewegen
Om de hersenen optimaal te kunnen laten werken, is het raadzaam om een aantal maal in de week aan beweging te doen. Het is niet nodig om intensief te gaan sporten, ga lekker wandelen, fietsen, zwemmen, voetballen of een andere lichamelijke activiteit doen. Wanneer de hartslag omhoog gaat en de ademhaling versnelt, werk je op deze manier aan het verbeteren van je conditie en je intelligentie!

Bronnen:
fi.edu
pnas.org