Het geeft je energie
Bewegen stimuleert de spieren en de bloedsomloop, hierdoor krijgt je lichaam meer zuurstof binnen en krijg je een fit en energiek gevoel. Een korte lunchwandeling, een ommetje na het avondeten of even op de fiets naar de supermarkt kunnen hier al voor zorgen.

Rust in je hoofd en minder stress
Lichamelijke beweging geeft ook rust in je hoofd, je kunt de stress lichamelijk kwijt (lekker even knallen op de fiets na een drukke werkdag) en je concentreren op iets anders. Heb je moeite om in het weekend je beweging te krijgen? Maak dan na het opstaan bijvoorbeeld een wandeling, heerlijk om je dag zo te beginnen.

Betere conditie
Bewegen geeft je een betere conditie. Het versterkt de werking van je hart, je ademhalingsspieren en zorgt voor meer zuurstoftoevoer. Dit betekent dat je minder snel buiten adem raakt als je met je kinderen speelt of een paar trappen oploopt. Een betere conditie krijg je wanneer je dusdanig intensief beweegt dat je een beetje buiten adem raakt.

Minder kans op hart- en vaatziekten en diabetes
Bewegen heeft ook een gunstig effect op het risico van bepaalde ziekten. Je bloeddruk gaat omlaag, het versterkt je hart, het zorgt ook voor een lagere en stabielere bloedsuikerspiegel wat het risico op diabetes verlaagd.

Sterkere botten
Om je botten sterk te houden hebben deze voldoende voedingsstoffen nodig (bijvoorbeeld calcium) maar ook voldoende belasting. Door kracht te zetten op je botten (zoals bijvoorbeeld bij hardlopen, elke keer als je je been neerzet, zet je er kracht op) houd je deze sterk. Je botten moeten deze kracht steeds op kunnen vangen en dat zorgt er voor dat ze sterk blijven. Hardlopen, tennissen maar ook spierversterkende oefeningen houden je botten sterk.