Kijk niet alleen naar het negatieve
Heb je het over een nieuw jaar dan komen al snel de goede voornemens tevoorschijn. Veel gehoorde goede voornemens zijn stoppen met roken, afvallen en meer bewegen. Vaak kijken we dan naar de dingen die het afgelopen jaar niet zo goed gingen of die niet gelukt zijn, en richten we ons zo op het negatieve. Draai het eens om. Blik eens terug op het oude jaar en kijk juist naar de dingen die je dit jaar wel bereikt hebt.

Ook de kleine dingen tellen
Denk niet alleen aan grote dingen, zoals het voornemen om 10 kg af te vallen. Soms zijn de dingen die je bereikt hebt klein. Misschien heb je wat vaker een traktatie van een collega laten staan of minder gesnoept. Misschien had je het voornemen om 3 keer per week te gaan sporten en ben je aan 1 keer toegekomen, maar heb je wel vaker de fiets gepakt. Of heb je vaker nee durven zeggen tegen iets wat je niet wilde (of juist wel, zoals wat lekkers). Ook deze dingen tellen. Door de focus te leggen op de dingen die je hebt bereikt dit jaar ga je met een positief gevoel het nieuwe jaar in!

En die goede voornemens voor volgend jaar? Zorg dat ze op één hand te tellen zijn en zet er minimaal 1 ding op die je wilt doen. Gewoon omdat het leuk is.