Een ronde koolsoort
Bloemkool is een koolsoort die hoort tot de kruisbloemenfamilie, net als broccoli, spruitjes, wittekool maar ook radijs en koolrabi. Het is een ronde koolsoort met groene stengels en witte bloemknoppen. Naast witte bloemkool is er ook een groene en een paarse variant. Let er bij het kopen op dat de bloemkool een mooie blanke kleur heeft. Je kunt deze dan ongeveer een week in een open plastic zak in de koelkast bewaren.

Wat kun je doen met bloemkool?
Natuurlijk is er de klassieke combinatie met gekookte aardappels en een kaas of kerriesausje. Maar je kunt nog meer met bloemkool:

  • Snijd de bloemkool in kleine stukjes en blancheer deze. Roerbak de bloemkool met een uitje, teentje knoflook en bleekselderij. Voeg cajun kruiden naar smaak toe en (voorgekookte) aardappels blokjes. Lekker met een gepocheerd eitje.
  • Geef je bloemkool eens een Indiaas tintje door deze te garen in kerriepoeder, komijn, korianderpoeder, rode peper, knoflook of currypasta uit een potje. Lekker met verse koriander, rijst en kipfilet.
  • Je kunt bloemkool ook gratineren of roosteren in de oven.
  • Een mediterraans tintje geef je je bloemkool als je deze stooft in tomaat, basilicum, oregano en tijm. Lekker met zwarte olijven.
  • Je kunt er natuurlijk ook soep van maken, bijvoorbeeld lekker basic met een uitje en kerrie.

Bron:
Groentenenfruit.nl