Pak het aan!

  • Blijf in beweging (vooral ook buiten)! Het koude weer maakt het verleidelijk om minder actief te worden door sneller de auto te pakken of warm binnen te blijven. Zet deze smoes aan de kant en kom juist in beweging! Beweging helpt niet alleen bij het behouden van een gezond gewicht, maar ook om je mentaal beter te voelen én je blijft warm! Kleed je lekker dik aan en pak gewoon de fiets voor de kleine stukjes of maak een lekkere wandeling. Dagelijks 30 minuten bewegen levert al een grote winst op.
  • Ga elke dag naar buiten. De frisse lucht en het daglicht helpen je om je stress te verlagen en je lekkerder in je vel te zitten. Het naar buiten gaan kan je ook meteen mooi combineren met de 30 minuten beweging. Een win-win situatie!
  • Ga voor een goede nachtrust. Een slaapduur van 7 tot 9 uur is het gezondst. Het is soms verleidelijk om wat langer in bed te blijven liggen, maar dat kan juist voor zorgen dat je je minder goed voelt. Wist jij dat je door te weinig slaapt meer trek krijgt en minder snel verzadigd bent? De kans op overgewicht wordt dus vergroot als je niet goed slaapt. Ook je humeur en veerkracht krijgen een boost door een goed slapen.
  • Gezonde voeding kan natuurlijk niet missen in dit rijtje. Als je al wat minder lekker in je vel zit en vermoeid bent, wordt de zin in ongezonde producten vaak vergroot. Je hebt minder energie om je eten te bereiden of zelfs na te denken of gezonde keuzes. De ongezonde keuze is makkelijker gemaakt. En die keuzes zorgen er ook nog eens voor dat je juist die energiedips blijft krijgen/behouden. Je hoeft de lat niet meteen heel hoog te leggen voor jezelf. Elke kleine aanpassing in de gezonde richting kan op lange duur een groot verschil maken.
  • Maak elke dag met minimaal 1 iemand uit je omgeving even écht contact. Ga lang, bel hem/haar op of onderneem samen iets. Het maken van contact en het voelen van verbinding doet een wonder voor je mentale welzijn.