Wandelen alleen is ook maar zo saai?

Ben jij ook zo iemand die alleen maar wandelen saai vindt en een doel nodig heeft om te gaan wandelen? Je kan een hond nemen, maar je kan ook gaan ploggen. Ploggen houdt in dat je afval opraapt als je aan het wandelen of hardlopen bent in je omgeving. Zo ben je er toch op uit, maar mét een doel. Jouw doel is namelijk om een vuilniszak vol te krijgen! Ploggen is een beweging die in 2016 is ontstaan in Zweden. Maar inmiddels wordt het wereldwijd beoefend.

Tijdens het ploggen ben je meteen met je aandacht gericht op je omgeving en de natuur. Bovendien moet je af en toe bukken en dat zorgt ook weer voor afwisseling in je beweging. Goed voor je conditie!

 

Erger je niet langer meer aan straatvuil

Nu kan je denken: waarom zou ik de rommel opruimen die anderen maken? Maar wist je dat veel mensen per ongeluk onderweg iets verliezen? Denk aan een plastic drinkflesje wat uit je tas is gevallen. Het is lang niet altijd dat mensen uit nonchalance hun afval op straat gooien. In plaats van je ergeren aan dat straatafval, heb je nu de mogelijkheid om er iets zelf aan te doen.

 

Ik plog, jij plogt, wij ploggen

Maak je uitdaging concreet en download de app die speciaal voor ploggen is ontwikkeld. Met de app WePlog kan je zien waar in je omgeving nog niet recentelijk is geplogd. Start je de app tijdens je wandeling, dan geeft de app in een kaart weer waar je geplogd hebt en veranderen de straten van kleur. Na afloop kan je doorgeven hoeveel vuilnis je hebt opgehaald. Je kan toetreden tot een groep, zoals jouw gemeente. Ook kan je lopen voor een goed doel.

Voor het ploggen heb je alleen een vuilniszak en (tuin)handschoen nodig. Heb je moeite met bukken? Dan kan een afvalgrijper uitkomst bieden.

Wanneer zien wij jou ploggen?

 

 

Bron: https://weplog.be/