Onbewust eten we op deze dagen vaak meer dan we denken. Toch nog een keer opscheppen tijdens het diner of een koekje/chocolaatje nemen van het schaaltje dat zo gezellig op tafel staat.

Uit onderzoek blijkt dat we hoeveelheden die we eten niet goed in kunnen schatten. Bij een test in de bioscoop waar mensen een medium zak popcorn en een large zak popcorn kregen bleek dat de mensen met de large zak gemiddeld 179 kcal extra aten.  Opmerkelijk hierbij was dat de popcorn 5 dagen oud was en dus niet zo lekker meer. Toch werd er volop van gegeten.

Brian Wansink, Hoogleraar Marketing en directeur Food en Brand Lab, heeft zich gespecialiseerd op het gebied van ‘gedachtenloos eten'. Hij constateerde dat we al etend op zoek gaan naar signalen om te stoppen met eten. Bijvoorbeeld als de schalen leeg zijn of als de lunchpauze voorbij is. In de tussentijd eten we gewoon door, ook al is de patat koud geworden!

Geniet deze kerst van al het lekkers, zorg dat je niet al pratend door eet. Denk bewust na bij hoeveel je eet en leg af en toe je bestek neer om hier bij stil te staan.

Fijne Kerstdagen!