Voor het onderzoek volgden de onderzoekers ruim 200 mensen van 21 tot 60 jaar oud. De deelnemers aan het onderzoek kregen een van de volgende vier opdrachten: 1. Eet meer fruit en groenten en ga meer sporten. 2. Eet minder vet en ga minder op de bank zitten. 3. Eet minder vet en ga meer sporten. 4. Eet meer groenten en fruit en ga minder op de bank zitten. Daarnaast kregen de deelnemers de eerste weken van het onderzoek een beloning wanneer ze zich aan de opdracht hielden.

Verrassend genoeg zagen de onderzoekers dat deelnemers met de opdracht om meer fruit en groenten te eten en minder op de bank te gaan zitten hun nieuwe routine veel beter volhielden dan de andere deelnemers. Daarnaast aten deze mensen ook vanzelf minder vet. De twee opdrachten bleken elkaar dus niet alleen te versterken, maar ze bleken ook effect te hebben op andere gedragsveranderingen.








Bron:
Spring, B., Schneider, K., McFadden, H. G., Vaughn, J., Kozak, A. T., Smith, M., et al. (2012). Multiple Behavior Changes in Diet and Activity. Arch Intern Med , 789-796.