Noten, de voordelen:
Noten hebben net als peulvruchten een positieve invloed op je cholesterol. Noten bevatten aardig wat onverzadigde vetten die het LDL- (=slechte) cholesterol verlagen en zo helpen het hart en  bloedvaten gezond te houden. Daarnaast bevatten noten nog meer nuttige voedingsstoffen zoals: eiwit, ijzer en vezels.
 
Iedere dag een klein handje
Elke dag een handje ongezouten noten (15-25 gram) is goed voor je gezondheid. Noten bevatten door hun hoge vetgehalte veel calorieën. Als afvallen je doel is kan je er beter niet meer van eten, dit kan het behalen van je doel in de weg staan.  

Alle noten zijn goed!
Amandelen, cashewnoten, hazelnoten, paranoten, pecannoten, pistachenoten en walnoten. Alle noten zijn goed! Als ze maar ongezouten en niet gesuikerd zijn. Ongebrand, gebrand of geroosterd, allemaal een goede keus. Ook pinda’s worden onder de noten gerekend omdat ze vanwege hun samenstelling veel op andere noten lijken. Wist je ook dat er pindakaas en notenpasta bestaat gemaakt van 100% noten? Dit is een goede keus om een boterham mee te besmeren. En met een besmeerde boterham heb je jouw dagelijkse portie al weer binnen.

Wanneer kan ik noten eten?
Noten zijn heel geschikt als tussendoortje. Ook is een portie noten (25 gram) goed te gebruiken als vleesvervanger bij de (warme) maaltijd. Bijvoorbeeld een paar noten door een salade, pinda’s bij een rijstgerecht of amandelschaafsel over een gerecht met pompoen. Variëren kan volop!

Bron: Voedingscentrum.nl