We willen gezonder leven

Voor het overgrote deel van de Nederlanders is het duidelijk dat genoeg ontspanning, gezonde voeding, een goede nachtrust en regelmatig bewegen essentieel zijn voor een gezonde leefstijl. Bijna 3 op de 4 doet dan ook een of meerdere pogingen om gezonder te leven.

Volhouden is lastig

Van de mensen die aan de slag gaat met goede voornemens, vinden veel het lastig om dit vol te houden. 39% geeft aan het moeilijk te vinden voldoende te blijven bewegen. 23% vindt voldoende slapen lastig en 18% vindt het een uitdaging om gezond te eten.

Waardoor komt dit?

Vermoeidheid en gebrek aan motivatie zijn de grootste moeilijkheden om nieuwe voornemens vol te houden. Voor ontspanning speelt ook tijdsgebrek een rol. Bij gezond eten kiezen mensen vaak voor gemak, of omdat ze zichzelf belonen met iets lekkers. Slapen schiet er vaak bij in doordat mensen te veel stress ervaren en te lang tv kijken.

Wat kan je doen?

Stel een realistische doelstelling, dan is de kans op succes groter. Maak doelen die in kleine stappen te behalen zijn. Wil je meer bewegen? Zoek dan activiteiten die makkelijk in je leven passen, zoals naar de speeltuin met je (klein)kinderen. Wil je gezonder eten? Maak dan kleine aanpassingen in je huidige eetpatroon, zoals mager beleg, in plaats van volvet beleg. Pas als dit goed gaat, bedenk je een volgende doel.

Wat is de volgende stap die jij wil maken naar een gezondere leefstijl? 

Bron: https://nieuws.zilverenkruis.nl/nederlander-te-moe-om-gezonder-te-leven/