Houd het koel

Winter of zomer, wanneer je zelf eten meeneemt is het belangrijk dat je deze koel kunt houden om bederf te voorkomen. En laten we eerlijk zijn, een broodje kaas is gekoeld een stuk lekkerder dan warm en klef. Met een koeltas en koelelementen kom je al een heel eind. Het merk PackIt maakt zelfs koeltassen met een geïntegreerd gel, zodat je de hele tas kan opgevouwen en in de vriezer leggen. Door de gel heb je geen aparte koelelementen meer nodig om je eten lekker lang koel te houden.
 

Bakjes in plaats van zakjes

Tegenwoordig zijn er ontelbare bakjes te koop; van groot naar klein, met of zonder vakverdeling, zelfs in verschillende lagen. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een bakje voor elke situatie. Zo kan je nat en droog apart houden. Je houdt zo je muesli gescheiden van je yoghurt, of de dressing apart van je salade. Niet zo weg van al dat plastic? Merken als Lunchbots, EcoLunchbox, U-konserve en A Slice of Green verkopen duurzame lunchboxes van roestvrij staal. Deze gaan lang mee, nemen geen geur op en kunnen tegen een stootje.
Tip: op zoek naar een lekvrij bakje? Een klein potje waar bijvoorbeeld pesto in heeft gezeten is ook een leuke, goedkope manier om je dressing in te bewaren.
 

Maak het leuk!

We eten met al onze zintuigen, niet alleen smaak, maar ook geur en hoe het eruit ziet maken deel uit van hoe wij ons eten beleven. Maak je lunch daarom visueel ook aantrekkelijk. Zorg voor veel kleur en variatie in je eten. Wedden dat je de kantine dan niet meer nodig hebt?