Power Walking is 3 keer per week een half uur stevig doorwandelen. Je hebt er geen extra attributen voor nodig, alleen een paar goede sport- of wandelschoenen. Het voordeel van deze vorm van beweging is, dat het een regelmatige beweging is die geen hoge intensiteit kent. De spieren van armen en benen worden goed gebruikt. Door aan Power Walking te doen verdwijnen stress en spanning. Het heeft ook een positief effect op hart en bloedvaten, gewrichten en de darmfunctie. Daarbij is de kans op blessures gering.

Wat is belangrijk bij Power Walking? Hier enkele tips :

  • Wikkel je voeten goed af en zwaai de armen losjes heen en weer met gebogen ellebogen.
  • Zorg voor ontspannen schouders, span bil- en buikspieren aan, houd het hoofd rechtop en kijk recht vooruit.
  • Loop niet met overstrekte knieën en maak de rug niet hol.
  • Wacht na een maaltijd een uur voordat u gaat wandelen. Het lichaam heeft veel energie nodig om voedsel te verteren.
  • Draag een goed passende sportbeha en ventilerende, niet knellende kleding; als het koud is, kunt u beter drie dunne lagen over elkaar heen aantrekken dan één dikke laag.
  • Laat u op het gebied van schoenen goed adviseren door een gespecialiseerde winkel in sportartikelen. De beste sokken zijn naadloos en van wol, katoen of badstof (L.A. Gear).
  • Meet van tijd tot tijd de hartslag. Als die daalt, verbetert de conditie
  • Het calorieverlies bedraagt drie- tot vijfhonderd calorieën per uur. Met power walking alleen valt u niet af, maar het is een goede ondersteuning bij een vermageringsdieet.

Bouw het wandelen rustig op. Hou als regel dat je altijd moet kunnen lopen en praten tegelijk. Zo heb je een goed tempo. Probeer het tempo ook langzaam op te voeren. Je zal zien dat na verloop van tijd je steeds sneller kan lopen zonder buiten adem te raken.

Op de site van training with the stars staan schema's die je, voor een klein bedrag, op je mp3 speler kan zetten. Voor elk niveau is er een schema. Dit kan stimulerend werken om aan de slag te gaan met buiten wandelen! Meer info: http://www.trainingwiththestars.com/prod/welkom/welkom1.htm?gclid=CI-Uguf5jZkCFYQ-3godohbgaw

En er is een heuse Lentebeurs. Deze vindt plaats van 3 tot 10 mei in Maastricht. Altijd leuk voor een dagje uit! Meer info: http://www.lentebeurs.com/lentebeurs2009/n/exhibitor