Vaak wordt gedacht dat het doen van een aantal spierversterkende oefeningen veel tijd in beslag neemt. Dat kan, maar hoeft absoluut niet. Zelfs als je op een stoel zit kan je al een aantal buikspieren doen, dus een sportoutfit is niet nodig. Wel bewust ermee bezig zijn, dat zorgt ervoor dat je je spieren goed kan aanspannen.

Stel je ligt op je handdoek op het strand, goed ingesmeerd met een leuk muziekje op je mp3 of i-pod. Dan kan je zowel op je rug als op je buik een aantal oefeningen doen.

Tip 1: Buikspieren. Wanneer je op rug gaat liggen en je knieën optrekt, met je voeten plat op de grond dan heb je een goede uitgangspositie.  Leg je handen op je dijen en kom met de schouderbladen iets los van de grond. Blijf goed omhoog kijken. Waarbij je je handen over de bovenbenen naar je knieën laat glijden. Doe deze oefening in setjes van 10 en dat 3 keer.

Tip 2: Bilspieren. Zorg dat je plat op je buik ligt en je kin op je handen rusten. Til 1 been een stukje op en span je bilspieren aan (let op dat je rug niet hol trekt!), doe dit 20 keer. Verwissel dan van been en doe de oefening met het andere been ook 20 keer. Deze oefening doe je 2 keer.

Op je ligstoel  of een gewone stoel kun je de volgende oefening doen. Bijna niemand die ziet dat je de oefening doet.

Tip 3: Buikspieren. Ga recht op zitten. Span je buikspieren aan, buig de schouders iets naar voren en maak daarbij je rug bol. Kantel de heupen iets naar achter. 3 x 15 keer elke dag is goed te doen!

En natuurlijk kan je op de hotelkamer of slaapkamer nog een oefening doen.

Tip 4: Beenspieren. Ga staan met de voeten op heupbreedte en zak iets door je knieën. Duw je borst naar voren en je billen naar achteren. Zak door je benen tot je billen op kniehoogte zijn. En kom dan weer omhoog. 10 keer zakken en weer omhoog komen achter elkaar. En dat 2 keer.

De bovenste tips waren spierversterkende oefeningen. Je kan ook op een andere manier actief zijn.

Tip 5: Neem iets mee. In een tas of koffer kan altijd nog wel een beachbal-setje of een tennisbal. Een potje tennissen op het strand of overgooien met een bal is een goede mannier om bezig te zijn. Wanneer je meer ruimte hebt om iets mee te nemen is een voetbal ideaal. Die kan je namelijk ook in het zwembad gebruiken! Met een potje stevig waterpoloën verbrand je al snel 300 kcal.

Fijne vakantie!