Groentes van eigen bodem

Groente en fruit van eigen bodem is minder belastend voor het milieu, omdat ze niet vervoerd zijn uit andere landen. Naast dat het minder belastend is voor het milieu, zorgt het ook voor meer variatie binnen je voeding. Door te kijken welke groente en fruit bij het huidige seizoen passen, wissel je vanzelf veel meer af. Een win-win situatie!

Groentes die in april van Nederlandse bodem komen zijn onder andere rabarber, raapstelen, witte kool, asperges, radijzen, prei, rode biet, rode kool, wortelen en spinazie. Op de website van het Voedingscentrum staan tal van recepten die hier perfect bij aansluiten. Denk bijvoorbeeld aan een witte bonensalade met peultjes en radijs, knapperige raapsteeltjessalade, Italiaanse stamppot met veldsla of een toetje met rabarber en aardbeien.

 

Kom in de kas dag

Op zaterdag 1 en zondag 2 april zijn het weer de jaarlijkse ‘Kom in de kas’ dagen. Op deze dagen stellen diverse bedrijven in de glastuinbouwsector gratis hun kassen voor iedereen open. Per locatie zijn er allerlei activiteiten te doen voor jong en oud. Leer van de kweker zelf en ontdek wat er bij jou in de buurt eigenlijk allemaal lokaal te krijgen is. Wat er in de kassen wordt gekweekt verschilt heel erg. Ga jij voor een bloemenkwekerij of ben je juist benieuwd naar de aardbeien van eigen bodem? Op de website van ‘Kom in de kas’ vind je alle informatie over de deelnemende locaties en openingstijden.

 

Bron: www.groentegroente.nlwww.voedingscentrum.nlwww.komindekas.nl