Wat is suppen?

Suppen ofwel Stand-Up-Paddling is een watersport waarbij je op een supboard staat en met één peddel jezelf vooruit peddelt. Het lijkt op surfen, maar suppen is veel laagdrempeliger. Je hebt geen golven nodig en omdat je op een groter en hoger board staat is het makkelijker om te blijven staan. Op rustig water zal je dan ook niet per definitie in het water eindigen. Dat klinkt al goed toch?

 

Full body workout

Ondanks dat suppen laagdrempelig is, train je wel bijna al je spiergroepen in je lichaam. Naast dat je jezelf in balans moet houden op de sup, ben je ook nog aan het peddelen om vooruit te komen. Door de combinatie van balans en het peddelen train je constant je armen, schouders, hamstrings en bil- en bovenbeenspieren. Als je fanatiek aan het suppen gaat, zal je ongetwijfeld de volgende dag spierpijn hebben.

 

Inspannen én ontspanning

Ondanks dat suppen een full body workout is, geeft het je ook juist ontspanning. De buitenlucht en omgeving helpen om je hoofd even lekker leeg te maken en heeft het een positief effect op je humeur. Daarnaast kan je op veel verschillende plekken suppen. Bijvoorbeeld op een meer, door sloten of rivieren, maar ook door kanalen in een stad. Je kan op deze manier meteen een nieuwe stad ontdekken!

Omdat de sport steeds populairder wordt kan je op veel plekken in Nederland een supboard huren. Dit is de ideale manier om uit te testen of suppen wat voor jou is, zonder dat je meteen een eigen board hoeft aan te schaffen.

 

Reden genoeg om een keer op de sup te gaan! Want dat dat het leuk en ontspannen is, is suppen sup-er gezond!

 

Bron: www.asr.nlwww.happysupper.nlwww.menshealth.com