Zichtbaarheid

Zien eten doet eten. Overal waar we komen worden we geprikkeld door het zien van eten. In het openbaar is dit lastig te vermijden. Waar je wel invloed op hebt is de inrichting van je eigen huis.

Zorg ervoor dat je gezonde voeding in het zicht hebt staan. Zet een schaal met fruit neer op tafel, zorg dat er altijd een flesje water in het zicht staat en zorg voor voldoende gezonde voeding in de kast. Ongezonde voeding daarentegen kan je beter uit het zicht laten. Zorg dat je snacks niet in huis hebt of bewaar ze uit het zicht. Verpak het ongezonde eten in zilverfolie, waardoor je het niet kan zien en zet het achterin de voorraadkast.

Variatie

Verandering van spijs doet eten. Zorg dus voor veel verschillende soorten groenten en fruit en weinig keuze in snacks en frisdranken.

Afstand

Leg ongezonde voeding ver bij je vandaan en gezonde producten dichtbij. Je bent dan eerder geneigd om een gezonde snack te nemen die voor je neus ligt, dan een ongezonde snack die je uit de kelder moet pakken.

Portiegrootte

De grootte van borden, pannen, bekers en opscheplepels hebben invloed op hoeveel je eet. Vooral de grootte van het bord waar je elke dag van eet, kan een groot verschil maken tussen afvallen en aankomen. Op een groter bord schep je meer op dan je op een klein bord zou doen. Kortom: kies voor kleiner servies!

Zoals je ziet maken kleine aanpassingen een groot verschil. Met welke tip ga jij aan de slag?

Bron
Brian Wansink – Slim by Design