Wat zijn jouw plannen?

De decembermaand is weer begonnen en dat betekent dat de plannen voor de feestdagen weer volop gemaakt worden. Loopt jouw agenda ook al vol? Op het moment dat je bezig bent met een gezondere leefstijl, kunnen al die gezellige afspraken ook voelen als een flinke beperking op je doelstellingen. Meer ongezond eten én minder tijd voor beweging. Maar zie het niet als een reden om je doelen in de ijskast te zetten en in januari het weer op te pakken. Kijk naar de mogelijkheden die er wél zijn en wees hier creatief in. Een stuk hardlopen voor het kerstontbijt is waarschijnlijk te hoog gegrepen. Door je te focussen op gezellige activiteiten die in het teken staan van 'beweging' in plaats van alleen maar 'eten', zorg je voor een betere balans. Kleine aanpassingen maken immers op de lange termijn ook een groot verschil. Zo krijg je meer energie en plezier om de drukke maand door te komen én raak je minder verwijderd van je doelstellingen. Zo blijf je gemotiveerd op de lange termijn.

 

Buiten de gebaande paden treden

Wij verzamelden de leukste en meest creatieve ideeën om tóch een beetje in beweging te blijven tijdens de feestdagen!

  • Houd een karaoke voor de TV. Zet je bank en stoelen aan de kant en ga met je familie lekker zingen én dansen tijdens de feestdagen.
  • Ga ploggen op nieuwjaarsdag! Kies een wandeling uit, neem een vuilniszak en handschoen mee en ruim al het afval op van oudejaarsavond dat je onderweg tegenkomt.
  • Zet een speurtocht in/ rondom je huis uit voor je familie. Dit kan je eventueel ook combineren met het uitpakken van cadeautjes.
  • Ga je op bezoek bij vrienden of familie? Vertrek wat eerder en maak daar in de omgeving een leuke wandeling. Zo heb je toch weer even een ander rondje om te wandelen dan in je eigen vertrouwde omgeving.
  • Laat de vaatwasser eens uitstaan (of misschien is hij al vol) en ga met je gezin ouderwets met de hand afwassen na het kerstdiner. Op deze manier zijn jullie in beweging én is het meteen tijd voor een goed gesprek.
  • Haal de sjoelbak tevoorschijn of andere fysieke spellen, zoals Twister.
  • Kies voor competitieve activiteiten met de familie, zoals darten, bowlen, tafeltennis, of tafelvoetbal.
  • En misschien niet het meest gezellige.... Maar na de feestdagen je kerstboom opruimen en het huis schoonmaken is natuurlijk ook een goede manier om in beweging te blijven.

Wat ga jij doen om in beweging te blijven tijdens de feestdagen?