Eet gevarieerd: per dag heb je zo’n 100-125 g vlees/vis/kip of vleesvervanger nodig. Vul je maaltijd aan met groente, fruit, aardappelen, salades en brood.

Kies mager vlees: Biefstuk, tartaar, kipfilet en varkensfilet zijn goede magere keuzes. Marineer deze eens voor een bijzondere smaak (gebruik een marinade zonder olie). Zo hoef je ook geen extra saus te gebruiken. Magere vis of gamba’s kunnen ook prima op de barbecue (eventueel met aluminium folie eronder). Maak ook eens een pakketje met kruiden.

Rode ipv witte sauzen: Kies het liefst voor rode sauzen in plaats van witte, of (magere) sauzen op basis van yoghurt.

Groente kan ook op de barbecue:
Op een spiesje, in een pakketje, gemarineerd, rauw of in een salade; groente past prima bij een barbecue. Maak eens een lekkere spies met courgette, paprika, ui, champignons en cherrytomaatjes. Strijk ze wel even in met een beetje (gekruide) olie.

Vers fruit: Niet alleen lekker in een zomerse fruitsalade maar ook op de barbecue. Banaan (in aluminium folie) ananas (lekker als spiesje) en zelfs aardbeien kunnen op de barbecue.

Verse salades: een lekkere salade met verse groente mag niet ontbreken; houd sausjes en viniagrettes apart. Ook erg lekker; vers gemengd met geroosterde groenten.

Volkoren (stok)brood: Kies in plaats van wit stokbrood voor meergranen-, volkoren- of bruin stokbrood. Deze bevatten meer vezels die belangrijk zijn voor een betere verzadiging.

Het voedingscentrum heeft een leuke barbecue special gemaakt met heerlijke magere recepten. Daar is ook de barbecuewijzer te downloaden met extra tips.

Eet smakelijk!