Wat is cardiotraining?
Allereerst is het goed om te weten wat cardio- en krachttraining nu precies zijn. Met cardiotraining worden voornamelijk de hart en longen getraind, zo houd je je hart-en vaatstelsel gezond. Hiermee krijg je een beter uithoudingsvermogen waardoor je gemakkelijker een aantal trappen neemt. Je conditie kun je verbeteren met apparaten als de loopband, crosstrainer en fiets.

Wat is krachttraining?
Met krachttraining worden de lichaamsspieren getraind waarmee je beweegt, zoals de been- en de rugspieren. Hierdoor worden de spieren sterker. Oefeningen waaraan gedacht kunnen worden, zijn kniebuigingen of opdrukken. In de sportschool staan veel aparaten waarmee je specifieke spiergroepen kunt trainen, dit kan ook met je lichaamsgewicht of losse gewichten.

Hoe zit het?
Het is waar dat er bij cardiotraining meer calorieën per keer worden verbrand. Bovendien zorgt cardiotraining ook voor het verbeteren van de conditie en het in goede staat houden van het hart- en vaatstelsel. Maar ook voor mensen die graag wat willen afvallen is krachttraining erg belangrijk. Krachttraining zorgt voor het behouden en versterken van de spiermassa. Je spieren gebruiken veel energie, hoe meer spiermassa je kunt behouden des te hoger je verbranding blijft. Een bijkomend voordeel van krachttraining is dat het zorgt voor een tijdelijk hogere verbranding na het sporten. Dit komt doordat het lichaam de energievoorraden die leeg zijn geraakt door het sporten weer aan wil vullen.

Combineren voor de beste resultaten
Het beste kan er een combinatie van cardio- en krachttraining worden gedaan. Zo zorg je goed voor je hart- en vaatstelsel, het verbeteren van de conditie en voorkom je dat je spiermassa verliest en zo de verbranding vermindert.

Bronnen:
fitness-tips.nl
eigenkracht.nl