Het is moeilijk om verstandig met eten om te gaan wanneer je tijdens het reizen verleid wordt. Het duurt nog even voordat je thuis gaat eten, de maag rommelt en de lekkere geuren bereiken je neus. Doordat voeding overal en altijd aanwezig is eten we meer dan goed voor ons is.

Toch kan het toegeven aan de drang om te eten er voor zorgen dat je ongewild kilo's aan kan komen per jaar. Helemaal als je dagelijks met het openbaar vervoer reist. Er zijn namelijk veel winkeltjes en shops waar het gemakkelijk is om even vlug iets te kopen om te snacken.

Uit onderzoek blijkt dat we in 2007 toch meer zijn gaan snoepen en snacken ten opzicht van 2006. De snack en zoetwaren consumptie is in een jaar toegenomen met = 13.900 ton

Geconsumeerde snacks en zoetwaren( x 1000 ton)

                                                              2006      2007

Chocolade 78 80,3 Suikerwerk 101 105,6 Gebak 224,9 236,3 Hartig 124,6 123,7 Totaal snacks en zoetwaren 532

545,9

(Bron: Studiecentrum Snacks en Zoetwaren Benelux)

Nu we dit weten kunnen we er ook iets aan doen! Het makkelijste is om zoveel mogelijk de verkooppunten van snoeps en snacks te vermijden. Een andere route kiezen op het station, voor zover dit mogelijk is, is het beste! Verder is het handig om altijd iets bij je te hebben. Zoals een flesje water en iets om te eten. Dit kan een boterham zijn, maar ook een stuk fruit of een pakje evergreen/sultana's. Ook kan het helpen om jezelf aan te leren niet op straat te eten. Zo voorkom je dat je ongewild zwaarder wordt en de verleiding kan weerstaan!!!