Gebakken champignons met zuivelspread. Bak ze met een uitje en wat kruiden tot alle vocht is verdampt. Besmeer je brood met light zuivelspread en beleg daarna met de gebakken champignons.

 

Broodje pittige pindakaas. Besmeer je boterham met een dun laagje 100% pindakaas en doe daarop een likje sambal en maak af met plakjes komkommer.

 

Goed gevulde omelet. Een omelet maak je in een handomdraai. Je kunt hier alle groente aan toevoegen die je wilt, van een handig zakje soepgroente tot de restjes in je koelkast. Ook koud is een omelet nog lekker op je brood.

 

Geitenkaas met gegrilde groente. Smeerbare geitenkaas combineert goed met gegrilde groente. Deze kun je zelf grillen (ga je groente grillen voor je avond maaltijd, gril dan wat extra voor je lunch van de volgende dag) of kant-en-klaar kopen in de supermarkt. De geitenkaas kun je ook vervangen door een zuivelspread of gewone kaas als je dit lekkerder vindt.

 

Paprikaspread met cashewnoten. Pureer een halve pot geroosterde paprika’s (even uitlekken en droog deppen) met 50 gram cashewnoten (rooster deze kort voor meer smaak) een ½ theelepel sambal (of meer, als je dit lekker vindt), verse peterselie, een snufje kaneelpoeder en een eetlepel olijfolie tot een spread. Lekker zo op brood of in combinatie met gegrilde groente of kaas.

 

Ei-mosterd salade. Maak je eigen gezonde broodsalades zoals ei-mosterd salade op basis 2 eieren, krulsla, 2 eetlepels yogonaise, 2 theelepels bieslook, 1 theelepel mosterd en peper naar wens.

 

Broodje beenham. Besmeer je brood met halvarine en beleg het met 20 gram sla, 2 plakjes tomaat, 2 plakjes beenham, 1 theelepel honing en 1 a 2 theelepels mosterd.

 

Broodje Martino. Maak een combinatie van een dun laagje filet americain, gesnipperde ui, plakjes augurk, 1 theelepel mosterd, 1 theelepel ketchup, tabasco, cayennepeper, worchestersaus en peper naar smaak.

 

De meeste varianten kan je heel makkelijk de avond van te voren klaar maken, zodat je in de ochtend vlot de deur uit kan.