6 tips om winterblues te verdrijven:

 1. Daglicht
  Aangezien de dagen steeds korter worden, is het belangrijk om tijdens de lunchpauze of een ander tijdstip van de dag te sporten. Dit hoeft niet per se lang te duren, een wandeling van een half uur kan ook al wonderen doen.
 2. Regelmaat
  Het is normaal dat je in de winter minder aan je conditie werkt. Zet je zelf dus niet te veel onder druk om te sporten. Twee keer per week intensief bewegen, kan al volstaan, dit vul je aan met een meer ontspannen work-out.
 3. Samen
  Je hoeft niet alleen te sporten. Je bent gemotiveerder als je in groepsverband of met een vriendin gaat sporten. Het kan die extra motivatie betekenen om je trainingsschema vol te houden. Het is gewoon ook leuker dan alleen op de loopband te staan.
 4. Gewichten
  Probeer één keer per week met de gewichten te trainen in de fitness, dit kan natuurlijk ook thuis. Dit is heel intensief en geeft je een adrenaline- en serotoninestoot. Je merkt hier snel de effecten van op je lichaam, wat een boost aan je zelfbeeld geeft. Ideaal dus om een dipje af te weren.
 5. Iets nieuw
  Zoek iets nieuw dat je binnen kan doen wanneer buiten sporten geen optie is. Er bestaan heel wat dvd's over sport en welzijn, waardoor je in je woonkamer kan experimenteren. Nodig een vriendin uit, dan is het meteen ook een sociaal gebeuren.
 6. Neem een rittenkaart bij de sportschool
  Wanneer je een rittenkaart neemt bij de sportschool neemt, zit je niet vast aan een abonnement. Je kunt dan toch gaan sporten ondanks sneeuw, ijzel etc.

(Bron: www.goedgevoel.be )