Voorgerecht: carpaccio van courgette met geitenkaas en walnoot
(250 kcal p.p.)

Ingrediënten (voor 4 personen)
2 middelgrote courgettes
peper
zout
4 eetlepels olijfolie
1 citroen
150 gram verse geitenkaas (verkruimeld) of feta
handje verse dille (kan ook vervangen worden door verse munt)
3 eetlepels fijngehakte walnoot

Was de courgettes en snij of schaaf deze met een kaasschaaf in dunne plakjes. Breng de plakjes courgette op smaak met peper en zout. Snij de citroen doormidden en knijp het sap eruit. Vermeng het citroensap met de olijfolie tot een dressing. Schenk de dressing over de plakjes courgette en laat deze zo’n 30 minuten marineren. Verdeel de plakjes vervolgens mooi over 4 borden. Strooi ten slotte de verkruimelde geitenkaas, dille en fijngehakte walnoten over het geheel.

Tips
– De plakjes courgette kunnen ook gegrild worden, marineer ze dan niet, maar voeg de dressing dan helemaal aan het einde toe.
– In plaats van ronde plakjes kun je de courgette ook in de lengte snijden/schaven. Dit geeft weer een ander effect qua presentatie.
– Voeg voor meer ‘kleur’ eventueel cranberry’s of halve cherrytomaatjes toe en ter garnering een takje peterselie.

Amuse: garnalencocktail
Hoofdgerecht: hertenbiefstuk met rode wijnsaus en aardappelgratin
Nagerecht: aardbei tiramisu