Zo snel mogelijk in de koelkast
Neem het eten uit het restaurant zo goed mogelijk verpakt mee naar huis en zet het daarna zo snel mogelijk in de koelkast. Laat dat wat overblijft van je afhaalmaaltijd afkoelen en zet het binnen 2 uur in de koelkast.

Vries het niet in
Vries je meegenomen eten of wat overblijft van je afhaalmaaltijd niet in en eet het binnen 1 dag op. De koelkast kun je op 4°C zetten, dat is de beste temperatuur om je eten gekoeld te houden.

Verhit het goed, maar niet voor een derde keer
Wanneer je de kliekjes weer op gaat eten dan is het goed om je eten door en door te verhitten totdat het stomend heet is. Warm het eten ook niet meer dan 2x op, een derde keer is echt te veel. Blijft er na een 2e keer opwarmen nog iets over? Gooi dit dan weg.

Was je handen
Misschien een inkoppertje, maar je handen bevatten veel bacteriën en ziektekiemen, was ze daarom altijd goed voordat je je eten gaat bereiden.

Houd rauw en bereid gescheiden
Zorg er voor dat keukengerei wat in aanraking is geweest met rauw vis of vlees niet wordt gebruikt voor voedsel wat je alleen nog maar opwarmt. Houd bereide producten daarom ook apart van rauwe producten in de koelkast, bewaar ze goed afgesloten.

Eet smakelijk!

Bron:
Voedingscentrum.nl